bewegingsanalyse, zooltherapie, schoenadvies, nagel- en huidbehandeling

Bewegingsanalyse
is de basis van alles

Bewegings-
analyse

Bij mij kan je terecht voor allerlei klachten en behandelingen die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met de voet.
We gaan stapsgewijs en gestructureerd tewerk zodat we geen enkel punt over het hoofd zien.

Anamnese

Een anamnese is wat een patiënt met betrekking tot de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van zijn aandoening aan een zorgverlener kan vertellen. Een anamnese komt tot stand doordat de zorgverlener aan de patiënt gerichte vragen stelt.

Klinisch onderzoek

We beginnen met een inspectie van de totale lichaamshouding. We kijken naar spierkracht en spierlengte van het onderste lidmaat. Er worden thv de voet specifieke weerstandstesten gedaan die ons inzicht geven over hoe de voet in relatie staat met bijvoorbeeld de knie- en het heupgewricht.

vandamme podologie

Biomechanisch
Onderzoek

We kijken naar de bewegingsmogelijkheden en standen van verschillende voetgewrichten en heup. Deze meetresultaten worden uiteindelijk vergeleken met de dynamische metingen tijdens de stap-of loopanalyse.

Stap-analyse
Loop-analyse

Er wordt met camera gekeken naar het totale lichaamsbeeld en daarna specifiek naar het onderste lidmaat. Omdat de snelheid van gewrichtsbewegingen in milliseconden plaatsvindt, gaan we op vertraagde wijze naar deze videobeelden gaan kijken.

Een loopanalyse kan ook buiten plaatsvinden. Dan wordt er via bewegingssensoren op de schoen gekeken naar loopeconomie, schokbreking, versnelling van de verschillende loopfases en asymmetrie.

vandamme podologie
bewegingsanalyse bij Bernard Vandamme
Vandamme Podologie

Drukmeting
& Analyse

Voor een gedetailleerde analyse van de stabiliteit en beweeglijkheid gebruiken we een drukmat. Hiermee kunnen we zowel de druk- als krachtenverdeling tegelijk meten en analyseren van landing tot afzetfase.

bewegingsanalyse bij Bernard Vandamme

Drukmeting

Schoen
Inspectie

Er wordt altijd gevraagd om indien mogelijk meerdere schoenen mee te brengen naar het onderzoek. Er wordt gekeken naar de stabiliteit van de schoen, slijtage van de schoen en vooral naar eventuele asymmetrie.

Behandelingen
& Onderzoek

Reeds 12 jaar podoloog. Fervent sporter. Consulent aan het AZ Rivierenland op de diabetische en biomechanische voetkliniek. En tevens een eigen thuispraktijk.

Bewegingsanalyse

vandamme podologie

Schoenadvies

loopschoenen bij Bernard Vandamme

Hulpmiddelen

Podologie Vandamme hulpmiddelen

Zooltherapie

loopschoenen bij Bernard Vandamme

Nagel- & Huidbehandeling

vandamme podologie voetverzorging