bewegingsanalyse, zooltherapie, schoenadvies, nagel- en huidbehandeling

Zooltherapie

Zooltherapie

De klassieke steunzolen zijn het meest bekend door het grote publiek. Toch niet slecht om de verschillen te weten te komen tussen podologische zolen en steunzolen. Hieronder worden alle grote verschillen naast elkaar gelegd.

Wanneer we merken dat er vanuit stijgende keten een oorzakelijk verband is met de klachten dan wordt er gestart met zooltherapie. Na de uitgebreide bewegingsanalyse en een 3D-scan worden podologische zolen op maat gemaakt.  In de praktijk wordt er gewerkt met de kwalitatieve zolen van I-shape.

Verschil podologische zolen – orthopedische steunzolen

Podologische zolen Orthopedische zolen
Consultatie Onderzoek van minstens 60 minuten zoals vermeld hierboven. Beperkt onderzoek.
Afdruk Unieke 3D scan die voorafgaat door het intekenen van anatomische referentiepunten. Schuimdoos of blauwdruk in 2D.
Zooltherapie Via de nauwkeurige 3D scan worden de gewrichtsassen bepaald. Rond deze assen kunnen correcties worden uitgevoerd naargelang de klacht en verzamelde info tijdens het onderzoek.

Prefab Model uitgaande van standaard leesten mits een aanpassing.

 

Materiaal Kunststof in verschillende hardheden. Zeer duurzaam, vederlicht en onderhoudsvriendelijk. Meestal in kurk en leder. Verlijming van lagen op elkaar.
Prijs Duurder bij start behandeling. Geen Riziv-terugbetaling. Helan betaalt 50 euro per jaar terug. Goedkoper bij start. Riziv-terugbetaling elke 2 jaar.
Levensduur 2-3 jaar 1-2 jaar
vandamme podologie i-Shape